Zelenina a strukoviny

Baklažán  
Baklažán

Už v staroveku sa vraj jedenie baklažánu, ktorý pochádza zrejme z Indie, odporúčalo pre jeho blahodárny vplyv na zdravie. Dnes je odporúčaný, hlavne jeho surová šťava, na znižovanie cholesterolu v krvi.

 
Brokolica  
Brokolica

Brokolica je hľúbovou zeleninou so zhrubnutou stonkou zakončenou zelenými alebo modrastými kvetmi v tvare ružice. 150 g brokolice obsahuje toľko vitamínu C, ako dva pomaranče a dennú dávku vitamínu K.

 
Cesnak  
Cesnak

Cesnak pravdepodobne pochádza zo Sibíri. Poznal ho celý staroveký svet od Španielska až po Čínu. Dokonca aj starí Egypťania ho využívali na zvýšenie sily, vitality a podporu imunitného systému. Zdarma ho rozdávali otrokom a robotníkom. Rimania jedli cesnak na dodanie síl pred bojom. V bývalom Sovietskom zväze bol známy ako „ruský penicilín", vzhľadom na jeho silné liečivé účinky.

 
Cibuľa  
Cibuľa

Cibuľa pochádza zo strednej Ázie. Okrem nezameniteľnej chuti, ktorou oživí mnohé pokrmy, je cibuľa vyhľadávaná aj pre svoje liečivé účinky. Cibuľa je vôbec prvou pestovanou plodinou. V Egypte bola cibuľa predmetom uctievania.

 
Cícer  
Cícer

Na Slovensku je cícer baraní (názov je odvodený od tvaru semena, pripomína totiž baraniu hlavu ) známy pod rôznymi menami. Najpoužívanejšími sú: slovenec, slovenka, bagovka, čičer, bagoca.

 
Cvikla  
Cvikla

Cvikla zmierňuje infekcie dýchacích ciest, reguluje krvný obeh, predchádza zápche, lieči ekzémy, posilňuje vlasy. Varená obsahuje rozpustné vlákniny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu.

 
Fazuľa  
Fazuľa

Fazuľa pôvodom pochádza z Mexika, odtiaľ ju vietor zavial (a to doslova ) do všetkých kútov sveta. Výsledkom prispôsobovania sa klimatickým podmienkam a pôde je dnes nespočetná skupina druhov fazule rôznej veľkosti, tvaru a farby.

 
Hlávkový šalát  
Hlávkový šalát

Hlávkový šalát je jednoročná pôvodom európska zelenina. V našich zemepisných šírkach sa v zime pestuje v skleníkoch a v teplejšej časti roka pod holým nebom. V súčasnosti si môžete vybrať z rozličných kultivárov šalátov - svetlozelený až žltobiely, červenkastý, cukrový s jemne horkastou chuťou, kučeravý i s pevnou hlávkou alebo chrumkavý (tzv. ľadový šalát).

 
Hrach  
Hrach

Hrach nás nasýti a dodá veľa zdravej energie, je totiž skvelým rastlinným zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín.

 
Kaleráb  
Kaleráb

Kaleráb hromadí minerálne látky a stopové prvky a na náš organizmus pôsobí ako multivitamínový kombinovaný preparát priamo z prírodnej lekárne.

 
 
Frou-Frou, s.r.o., Lúčna 7362/37, Trnava 917 05,
IČO: 46 305 416, DIČ: 2023326129, IČ DPH: SK2023326129, froufrou@froufrou.sk,
zapisaná v obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka číslo: 27991/T.

  Powered by Cyclone3 of Comsultia

Frou-Frou v médiách FAQs Kontaktujte nás Všeobecné obchodné podmienky Všeobecné užívateľské podmienky